Megnyílt a Vadárvácska-kiállítás Marosvásárhelyen (GALÉRIA)

Balázs József, Sajgó Ilona, Márton Árpád, Major Gizella, Bandi Kati, Kákonyi Csilla, Simó Enikő, Bálint Károly, Vetró András, Kiss Levente, Hunyadi László csak néhány azok közül, akik az utóbbi három évben résztvettek a Vadárvácska képzőművészeti táborban, és akiknek alkotásaiból kedd este nyílt kiállítás Marosvásárhelyen a Bernády Házban.

A tárlatról, illetve a táborról, amelynek évről évre Gyergyóalfalu ad otthont, Nagy Miklós Kund beszélt, nem csupán házigazdaként, a Bernády Alapítvány alelnökeként, hanem a Vadárvácska nevet viselő táborok rendszeres résztvevőjeként is. „A legszebb hagyományainkat képviseli ez a tárlat, azt, hogy hogyan lehet a semmiből valamit létrehozni” – fogalmazott a méltató, hozzátéve, hogy az Alfaluhoz közeli Szárhegyen éppen most került veszélybe egy négy évtizedes művészeti vállalkozás, a több mint ezer művet tároló, művészeknek helyet, alkotóteret adó hely. Gyergyóalfalu Gál Mihály táborvezetővel, szervezővel az élen az idén már tizedik alkalommal hívja össze a képzőművészeket, több generáció képviselőit, illetve azt a törzsközönséget, amely már otthon érzi magát ott.

A kiállításmegnyitóra eljött Gál Mihállyal a gyergyóalfalvi hagyományőrző citerazenekar is, jelen volt Baricz Lajos Marosszentgyörgyön szolgáló, borzonti származású római katolikus lelkipásztor, a marosszentgyörgyi Szent Cecilia Együttes. Baricz saját, erre az alkalomra írt versét olvasta fel a megnyitón, Pataki Ágnes udvarhelyszéki népballadát mondott.

Kimaradt?