Marosvásárhelyi Fotóklub: új tárlat, új nevek, új témák

Rendszeres, év eleji téli tárlatával jelentkezett a marosvásárhelyi Marx Károly Fotóklub a Bernády Ház tetőtéri kiállítótermében. A falakon 25 alkotó 60 felvétele tekinthető meg három héten keresztül.

Nagy Miklós Kund, mint házigazda és a Bernády Alapítvány alelnöke, valamint Both Gyula, a Marx József Fotóklub elnöke méltatta az idei Téli tárlatot, amelyen a marosvásárhelyi fotóművészek legújabb alkotásaikkal vesznek részt. „Nem csupán az utóbbi munkák láthatók itt, de azok az új törekvések, témák is, amelyek a fotóklub tagjait mostanában foglalkoztatják” – mutatott rá Nagy Miklós Kund, kiemelve, hogy számos új, fiatal taggal bővült a klub, új nevekkel, friss fotósokkal gazdagodva.

„Jó évet zártunk, sok tárlatunk volt, közös projektben vettünk részt a Maros megyei múzeummal, a 60 éves évfordulónkat rendezvénysorozattal ünnepeltük” – vonta meg az elmúlt év mérlegét Both Gyula, azt is hozzátéve, hogy olyan hónapjuk is volt, amikor négy rendezvényt is tartottak.

A Bernádyban látható kiállítás része annak a Szatmári Papp Károly Nemzetközi Fotófesztiválnak, amelynek központja Bukarestben nyílt meg a napokban.

Kimaradt?