Februártól megszűnik a manna.ro portál

Megszűnik a manna.ro portál és kukker.ro videomegosztó felület – közölte a szerkesztőség szerdán saját online felületén. „2014. február 1-től megszűnik működni a manna.ro élményportál és a kukker.ro videómegosztó. Többek között azért, mert megszűnt az a hit és energia, amiből ez a két projekt született, és hat éven át működött” – írják, hozzátéve, hogy „a manna.ro csapata többéves kísérletezés után sem tudta megvalósítani azt az álmát, hogy politikumközeli források nélkül tudja emberi körülmények között működtetni az élményportált és a videómegosztót".

Közlésük szerint az álom megvalósíthatóságába vetett hit szertefoszlásával a tartalom előállítására fordítható energia is egyre fogyott. "Éppen ezért a manna.ro-t működtető kiadó úgy döntött, hogy a lassú és kínzó elsorvadás helyett inkább a gyors eutanáziát választja. Ezt a döntést az is indokolja, hogy a lélegeztető gépen tartás a kiadó másik portálja, az uh.ro működését is veszélyeztetné” – magyarázzák a döntés hátterét.

A manna.ro február 28-áig jelenlegi formájában elérhető, márciustól a releváns tartalom az uh.ro-n lesz megtalálható. A kukker.ro videómegosztó saját tartalma a YouTube-on, valamint az uh.ro videórovatában lesz megtekinthető. „A manna.ro csapata megköszöni az olvasók figyelmét és mindazok hitét, szeretetét és energiáját, akik lehetővé tették, hogy ez a projekt hat évig működhessen” – zárul a közlemény.

A bejelentéshez a manna.ro felületén elsőként az egykori szerkesztőségi tag, Czika Tihamér szólt hozzá. „Nagyon szomorúan olvasom ezt a hírt. A Manna pontosan azért kellett az erdmagyar sajtóprérire, mert nem tartozott senkihez, itt bármit meg lehetett írni. Pontosan azért nem szerette senki politikus, mert nem tudta befolyásolni. Éppen ezért volt olyan jó, éppen ezért olvasta mindenki, még azok is, akiket zavart a szókimondó középutas stílusa. (...) Az is lehet, hogy egyszerűen újra bebizonyosodott az, amit már sokan sokszor mondtak a szakmában magánbeszélgetéseken: függetlenül, csupán kereskedelmi alapon, nem lehet fennmaradni ebben az erdélyi mikrotársadalomban” – írja a jelenleg Brüsszelben dolgozó jogász. 

Kimaradt?