Búcsú a Diótörőtől: vasárnap az évad utolsó előadása

Január 12-én, vasárnap 11.00 órától az évad utolsó Diótörő című balettelőadását láthatják a Kolozsvári Magyar Operában. Csajkovszkij életének utolsó színpadi műve Hoffman meséje alapján született.

Bár a maga korában a mesebalett nem aratott osztatlan sikert, az 1960-as években a közönség újra felfedezte Csajkovszkij művét, és azóta számtalan adaptáció, többek között film és rajzfilm is készült belőle. Bármilyen műfajban jelent meg a Diótörő, a Bababirodalomban zajló csodálatos utazás mai napig elvarázsolja a közönséget.

A történet főszereplője egy kislány, Marika, aki egy diótörő-bábut kap ajándékba. Álmában a Diótörő megelevenedik, hogy megvédje a karácsonyfát a gonosz Egérkirálytól. A fabábu mesebeli herceggé változik, párjául pedig Mária királykisasszonyt választja. Ketten indulnak varázslatos utazásra a Bababirodalomba, ahol a világ különböző, egzotikus tájairól származó táncosok ünneplik őket.

Rendező-koreográfus Adrian Muresan, vezényel Horváth József. A Kolozsvári Magyar Opera balett- és zenekarának előadásában közreműködnek az Octavian Stroia Balettiskola diákjai.

Részletekért és helyfoglalásért keressék fel az opera honlapját www.hungarianopera.ro, a facebook.com/KolozsvariMagyarOpera webfelületet, vagy a jegypénztárat (tel.: 0264-593468, naponta 10.00-13.00., valamint 16.30-18.30 óra között).

Kimaradt?