Riválisa lesz Erdélyben a Félsziget Fesztiválnak

Beindult a rivalizálás Marosvásárhely és Kolozsvár között a nagy tömegeket vonzó nyári zenei fesztiválok terén. Miután a márkanév tulajdonosa elvette tőle a Félsziget Fesztivál szervezési jogát, Bodor László ismét Kolozsváron szervezne – más néven – szabadtéri koncertsorozatot.

Mint ismert, a Félsziget Fesztivál végleges Kolozsvárra költöztetése tavaly megbukott, a rendezvény idén ismét eredeti helyszínére, Marosvásárhelyre költözik. Csakhogy ennek megszervezését a márkanév tulajdonosa – ismeretlen okokból – már nem bízta Bodor László eddigi fesztiváligazgatóra, sőt a fesztivál honlapját is kiürítette.

A felsziget.ro oldalon most csak egyetlen információhoz lehet hozzáférni: a fesztivált idén július 17. és 20. között tartják Marosvásárhelyen. A pontos helyszín és a program a továbbiakban kerül fel az új weboldalra – mondta a maszol.ro-nak Szepessy Szabolcs. „Júliusig még sok idő van, a részletek addig kiderülnek” – fogalmazott a márkanév tulajdonosa.

Csegzi Sándor, a marosvásárhelyi polgármester tanácsadója a maszol.ro érdeklődésére elmondta, a Félsziget Fesztivál szervezői a mai napig még nem tettek le semmilyen dokumentumot vagy kérvényt a városházára az idei rendezvénnyel kapcsolatban. „Holott korábban már előző év szeptemberében meg szoktak keresni az egyeztetések, jóváhagyások végett, még akkor is, ha a helyszínt Marosszentgyörgy biztosította” – fogalmazott Csegzi.

A Kolozsváron tavaly tartott Félsziget Fesztiválnak a közvélekedés szerint mérsékelt sikere volt, nem váltotta be a szervezők reményeit. Bodor László azonban ismét fesztivál szervezésére készül a kincses városban. Azt még nem tudni, hogy milyen névvel hirdetik meg a szabadtéri koncertsorozatot.

„Mi Kolozsváron megszervezzük a fesztivált, Marosvásárhelyen pedig megtartják a Félsziget nevű fesztivált. Próbáljuk összehozni ugyanazt, amit eddig. Most tárgyalunk a partnerekkel és a szponzorokkal” – válaszolta érdeklődésünkre Bodor, aki jövő hétre ígért részleteket az idei kolozsvári rendevényről.

Kinizsi Zoltán, Horváth Anna kolozsvári alpolgármester sajtósa érdeklődésünkre annyit mondott, a Kolozsváron tartandó fesztivállal kapcsolatban két elképzelés is létezik, de egyelőre nem nyilatkozhat többet. „Még zajlanak az egyeztetések ez ügyben” – jelentette ki.

Ám azt, hogy a kincses városban idén tartanak egy tavalyihoz hasonló fesztivált, Emil Boc polgármester is megerősítette szerdán. Ígérete szerint az önkormányzat 2013-hoz hasonlóan idén is legkevesebb 150 ezer lejjel támogatja a rendvényt, „ha meglesz a garanciája annak, hogy a fesztivál Kolozsvár brandjévé válik”.

Kapcsolódók

Kimaradt?