Mirandolina: az évad első diákbérletes előadása a Figuránál

Még válthatók diákbérletek a Figura Stúdió Színházban, az idei kínálat négy produkciót tartalmaz. A Figura előadásai közül Dézsi Szilárd rendezésében Carlo Goldoni Mirandolina című vígjátéka, valamint Balogh Attila rendezésében Shakespeare Szentivánéji álom című komédiája tekinthetők meg bérletben. Shakespeare klasszikusát fordította és átdolgozta Benedek Zsolt. Harmadik bérletes produkcióként Csurulya Csongor rendezésében egy Molière-komédiát, A fösvényt lehet majd megtekinteni a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadásában. A bérletkínálat utolsó előadása Pintér Béla és Társulatának Parasztopera című szatírája lesz. A Salamon Ernő-diákbérlet ára 25 lej, megvásárolható a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között. Érdeklődni a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mailcímen lehet.

Az első diákbérletes produkciót, Dézsi Szilárd rendezésében Carlo Goldoni Mirandolina című komédiáját január 15-én, szerda délután 15.00 órától lehet megtekinteni.

Goldoni darabjának története egy firenzei fogadóban játszódik, ahol megszállott versengés folyik a fogadóskisasszony kegyeiért. Mirandolina árván maradt lány, egyedül irányítja a fogadót, ám a talpon maradáshoz szükséges a már-már túlzott női fortély is. Finom modorának, nemes viselkedésének és szépségének velejárója, hogy a helységben vendégeskedő férfiak egytől egyig bűvkörébe kerülnek.

Egy napon megérkezik a lovag, aki látszólag a világ egyetlen nőjéről sem óhajt tudomást venni. Azonban Mirandolina fondorlatossága fokozatosan kibillenti az új vendéget nőgyűlölő szerepéből. Hősködés, indulat, hiúság és féltékenység borzolja a kedélyeket a fogadóban, ám a kisasszony csak azzal nem számol, hogy e szeszélyes és tüzes játszmában ő is megégetheti magát.

Kimaradt?