Ismét Harsányi Attiláé a legjobb one-man elismerés

Ismét Harsányi Attiláé lett a legjobb „one-man” elismerés a toptipp.hu kulturális portál év végi kiértékelése nyomán - adja hírül az aradihirek.ro portál.

A toptipp.hu kulturális és ajánló portál, amely mottója szerint csak arról ír, “amit láttunk, csak arról, amit ajánlunk”, 2013-ban Harsányi Attila Oroszok című Viszockij-estjét választotta a legjobb one-man előadásnak. Ezt az elismerést 2012-ben is kiérdemelte az Aradi Kamaraszínház színésze, akkor a Ronald, a McDonald’s bohóc című monodrámában nyújtott alakításáért, 2009-ben pedig a Rudolf Hess tízparancsolata kapta meg az év legjobb monodrámája kitüntető címet, szintén Harsányi Attila előadásában.

Az Aradi Kamaraszínház és a Miskolci Nemzeti Színház művésze 2013 májusában mutatta be Aradon Oroszok című estjét, Viszockij dalait az ukrán származású Vihula Mihajlo kíséri gitáron. Az előadás „megmutat valamit abból, mit jelenthet a kissé elkoptatott orosz lélek kifejezés. Mire büszkék az oroszok és mire nem, mitől félnek és mit ünnepelnek, mi szép és mi csúnya, mi hiány és mi nem az. A két előadó – és így maga az előadás – szenvedélyessége átütő. Azáltal, hogy egymással játszanak, nekünk játszanak”, írja az előadásról Ugrai István, a 7óra7 kritikai portál munkatársa.

Kimaradt?