Liliomfi: vendégjáték Korondon és Székelykeresztúron

A kézdivásárhelyi Városi Színház január 8-án, szerdán 19 órától a korondi Művelődési Házban,  január 9-én, csütörtökön 19 órától pedig a székelykeresztúri Művelődési Házban játssza Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát. Az előadás rendezője Dávid Péter.

Jegyek elővételben a helyszíneken válthatók. Felnőtteknek 20 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejbe kerül a belépő.

A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el ez a cselszövésekre és félreértésekre épülő darab. Szilvai professzornak az a terve, hogy gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven színésznek áll, s mint "éhenkórász teátrista" meghódítja Mariska szívét. Az éppen megözvegyült professzor ellenzi a házasságot, pont attól félti a lányt, akihez feleségül szánja. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy nagybátyja akarja elvenni szerelmét... Más választás nincs: szökni kell tehát! Mindenben Liliomfi hű színésztársa, Szellemfi van a fiatalok segítségére. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell eljátszania Liliomfinak ahhoz, hogy elnyerje szerelmét? Erről szól ez a fordulatos, mulatságos darab, amely megőrzött valamit a színészet hőskorának romantikájából.

„A kalandok, tréfák és bukfencek mögött – a magyar vándorkomédiások életének egy nyomorúságos és káprázatos fejezete; az a kor, melyet meghatottan úgy emlegetünk: a magyar színészet hőskora” – írta a darabról Mészöly Dezső.

SZEREPLŐK:

Szilvai, professzor:  KOLCSÁR JÓZSEF

Camilla, nevelőnő: POLGÁR EMÍLIA

Mariska, a növendéke, árva: GULÁCSI ZSUZSANNA

Liliomfi: IMECS MAGDÓ LEVENTE

Szellemfi: PÁLL GECSE ÁKOS

Kányai, fogadós: LUNG LÁSZLÓ ZSOLT

Erzsi, a leánya: APOSTOLACHE KISS ANDREA

Gyuri, pincér: FEKETE LOVAS ZSOLT

Schwartz: ALBU ISTVÁN

Zenebohóc: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Díszlettervező: GOLICZA ELŐD

Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR

Zeneszerző: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Rendező, dramaturg: DÁVID PÉTER

Kimaradt?