Megnyílt Csíky Szabó Ágnes tárlata a Bernádyban

A legújabb munkái is közönség elé kerültek Csíky Szabó Ágnes marosvásárhelyi képzőművésznek, a Művészeti Líceum immár nyugdíjas tanárának a Bernády Házban csütörtök este megnyílt tárlatán. A tanárnő számos fiatal tehetség felfedezője és elindítója, így nem csoda, hogy az év utolsó kiállításmegnyitóján szűkösnek bizonyult a Bernády Ház. A közönség soraiban képzőművészek, kollegák, tanítványok, a művész barátai ültek.

A tárlatot és annak alkotóját Nagy Miklós Kund és Smaranda Enache méltatta. „Különleges alkalom ez, mert ha kis késéssel is, de születésnapot köszönteni gyűltünk össze” – mondta Nagy Miklós Kund, hangsúlyozva az alkotó munkabírását, szorgalmát, szervező készségét, pedagógusi tevékenységét.

Erre az alkalomra Csíky Boldizsár zeneszerező egy új zeneművel lepte meg feleségét. A zongoránál ifjabb Csíky Boldizsár játszott, brácsán Csíky Borka.

A Megközelítések címet viselő tárlat valamennyi darabjáról lehetne több tíz percet is beszélni – mondta Nagy Miklós Kund, és úgy sem érnénk a végére a mondanivalónak. „Csendben is ülhetnénk akár, és nézhetnénk ezeket az alkotásokat, amelyek stílusa, nyelvezete a mi tájainkat, Erdély művészetét jelenítik meg” – elemezte a különleges technikával készült műveket a méltató.

Smaranda Enache román nyelven szólt az egybegyűltekhez és arról beszélt többek közt, hogy Csíky Szabó Ágnes nem csak művész, de egy „maestra” is, aki kézenfog és bevezet a művészetbe. (Lásd GALÉRIÁnkat lennebb)

Kimaradt?