Évadnyitó előadás lesz a 10 című darab Iaşi-ban

A Legjobb társulat díját és a Közönségdíjat is megnyerték Mangalián, a tizenötödik alakalommal megrendezett HOP – Ifjú Színészek Gáláján a BBTE Színház és Televízó Kara Magyar Színházi Intézetének friss végzősei. Bíró József osztálya a 10 című előadással nyerte el a Radu Afrim, Florin Fieroiu, Radu Macrinici, Virginia Mirea és Marius Rizea alkotta zsűri tetszését.

A 10 című produkció ugyanakkor meghívást kapott Iaşi-ba, ahol a Nemzeti Színház 2012/2013-as évadát fogja megnyitni októberben.

A díjak értékét tovább növeli, hogy a fesztivál történetében, csoportkategóriában soha nem nyert még magyar nyelvű produkció, egyéni kategóriában is csak egyszer, 2009-ben, amikor Benedek Ágnes kapta a legjobb színésznő díját.

A 10 című előadás író-rendező-szereplői: Albert Júlia, Ábrahám Ágnes, Bíró Krisztina, Daróczi Noémi, Imre Éva, Sigmond Rita, Simó Emese, Marosán Csaba, Molnár Bence, Vatány Zsolt, osztályvezető tanár Bíró József, énektanár Incze G. Katalin, technikusok Albu István és Almási Attila.

Kimaradt?