Sepsiszentgyörgy: meglepetéskoncertek, meglepetés-helyszíneken

Év végén ismét meglepetéskoncertekkel lepi meg a város lakosságát a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A következő napokban folytatódik az év elején elkezdett „zene máshol” című akció: a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Főváros program keretében a Vározsimázs iroda helyi zenészeket kért fel, hogy nem megszokott helyeken, egy-egy spontán akció részeként lépjék meg a sepsiszentgyörgyieket egy kis zenei produkcióval.

Az év végi ügyintézés, karácsonyi bevásárlás, de az orvosra várás is minden bizonyára kellemesebben telik, ha közben jó zenét hallgat az ember. Nyáron az iskolákban, óvodákban, autóbuszokon és köztereken szerveztek már meglepetéskoncerteket, most közintézményekben, áruházakban, de a kórház járóbeteg rendelőjében is találkozhatnak a sepsiszentgyörgyiek a helyi zenészekkel a Zene máshol program keretében.

Az év végi akcióra olyan helyszíneket választottak, ahol az emberek ügyes-bajos dolgaikat rendezik, cél az, hogy derűt vigyenek a hétköznapokba és természetesen azokhoz is elvigyék az élő zenét, akiknek ritkábban van alkalmuk koncertre járni – tájékoztatott Barta Mónika, a Városimázs Iroda vezetője.

A „zene máshol” akció ma, hétfőn a sepsiszentgyörgyi poliklinikán kezdődött, ahol Ferencz Áron, Éltes Áron, Pakot István, Gáspár Álmos és Vitályos Lehel örvendeztette meg egy kiskoncerttel az orvosra várakozókat, eközben a városközponti postahivatalban Ségercz Ferenc, Péntek Zsuzsa, és Ticusan János zenélt, majd a Merkúr üzletben lépett fel a Folker együttes.

December 17-én, kedden a Sugás áruházban 11 órától Ferencz Áron, Éltes Áron, Pakot István, Gáspár Álmos és Vitályos Lehel koncertezik, majd ugyanott 13 órától a Folker együttes zenél, 12 órától a Munkaügynél a Fabatka együttes ad koncertet.

December 18-án, szerdán 11 órától a városi adóhivatalnál Ségercz Ferenc, Péntek Zsuzsa, és Ticusan János, 12 órától  a megyei pénzügynél Ferencz Áron, Éltes Áron, Pakot István, Gáspár Álmos és Vitályos Lehel, 14 órától a Bod Péter Megyei Könyvtárban a Folker együttes muzsikál. A szervezők célja, hogy kivigyék művészetet az utcára, megszólítsanak olyan polgárokat, akik nem járnak koncertekre, így népszerűsítsék a helyi zenészeket.

Kimaradt?