Temesváron vendégszerepel a Váróterem Projekt

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház december 17-én, kedden két vendégelőadásra várja az érdeklődőket, melyet a kolozsvári Vároterem Projekt előadásában tekinthetnek meg délelőtt 10,  illetve este 19 órától.

A 2010-ben alakult kolozsvári Váróterem Projekt olyan fiatalokból álló, független színházi társulat, amelynek tagjai alig néhány éve kerültek ki valamelyik hazai színművészeti egyetemről.  A megalakulás óta már több bemutatót és turnét maga mögött tudó csapat, decemerben két előadásával is Temesváron vendégszerepel.

Az elsősorban, de nem kizárólag középiskolásoknak szóló előadás a Bánk Bán? Jelen! december 17-én, délelőtt 10 órától lesz megtekinthető a Gerhardinum Líceum, Aula Magna termében. A Katona József Bánk bán című drámáját nem hagyományos keretek között feldolgozó előadás kapcsán olyan kérdések kerülnek előtérbe, mint például mi az, ami a jelen számára átmenthető egy nemzeti drámából? Mi közünk hozzá azon túl, hogy iskolai tananyag?, illetve hogy hogyan lehet ma hozzányúlni egy XIX. században írt XIII. századi történethez?

Az este 19 órától kezdődő előadás az Advertego, az alkotók meghatározása szerint propaganda előadás, illetve színházi szolgáltatás, amely a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében kerül bemutatásra.

Hogy mit ígérünk nézőinknek? Megígérjük, hogy az előadás a meghirdetett helyen lesz megtartva. Megígérjük, hogy nyitva lesz a kapu és az ajtó is. Megígérjük, hogy a színészek jelen lesznek az előadáson. Megígérjük, hogy a nézőknek székeket biztosítunk az előadás teljes időtartamára. Megígérjük, hogy a teremben nem lesz túl meleg. Megígérjük, hogy a teremben nem lesz elviselhetetlen a hideg. Megígérjük, hogy előadás után hazaengedjük a nézőket. És megígérjük, hogy további ígéreteket fogunk tenni az előadás alatt. – olvasható az alkotók ajánlójában.

 

Kimaradt?