Ezer karácsonyi fény gyúl a kolozsvári rádióban

A János Zsigmond Unitárius Kollégium kórusai varázsolnak karácsonyváró hangulatot a Kolozsvári Rádió koncerttermébe, az éterbe és a világhálóra.

A Péterffy Gyula énekkar Kodály Zoltán: Karácsonyi pásztortánc, Szokolay Sándor: Aludj édes kis virág és Betlehemi messzi tanyán, John Ratter: Look at the world, John Rutter: Angels Carol, Dés László: A zene és Vándorlás című műveit adja elő. Vezényel: Majó Julianna. Zongorán kísér: Kolcsár Péter.

A János Zsigmond kórus Vanghelis: Conquest of Paradise, Mikola Lermontovics: Ring Christmas Bells, Trans-Siberian Orchestra: Christmas Canon, illetve egy latin és egy katalán dalt ajándékoz a nézőknek, hallgatóknak. A János Zsigmond kórust Ercsey-Ravasz Ferenc vezényli. Hegedűn játszik: Mátyás-Metz Dávid XII. és Both Orsolya IX. osztályos tanuló.

A Kolozsvári Rádió idei adventi koncertje december 15-én, 16 óra 30 perckor kezdődik a stúdió koncerttermében (Donát út 160. szám alatt), illetve meghallgató a Kolozsvári Rádió ismert hullámhosszain és az interneten. A koncert szünetében jelentik be az Ákom-bákom, jön az angyal karácsonyi gyermekrajz-pályázat nyerteseit.

Kimaradt?