Adventkor újra műsoron az Óz, a nagy varázsló

Decemberben két alkalommal is látható lesz az elsősorban gyerekeknek szóló, de az egész családnak tartalmas kikapcsolódást kínáló Óz, a nagy varázsló című musical a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A Puskás Zoltán által rendezett előadás december 7-én, szombaton és 22-én, vasárnap délelőtt 11 órától látható a színház nagyszínpadán.

Az Óz, a nagy varázsló közismert és népszerű története a barátságról, bátorságról, szerelemről, és nem utolsó sorban az útkeresésről beszél. A humorral, látvánnyal, sok-sok énekkel, tánccal fűszerezett előadásról Ferencz Zsolt így ír: „Rohanó világunkban patetikusan hangozhat, az ámító Ózzal (Laczkó Vass Róbert) együtt legyinthetnénk rá, mégis egy nagyon fontos igazságot tudatosít: kezelhetők az emberi gyöngeségek, s ha eléggé nyitottak vagyunk, hogy egymás hibáiból tanuljunk, jobbak is lehetünk. A finom kis utalások, amelyek a szereplők öltözetén túl a párbeszédekben, a mozdulatokban, a pillantásokban tetten érhetők, kiegészítik, fokozzák a látottak hitelességét. Rajtunk múlik, miként reflektálunk ezekre, és a tanultakat hogyan kamatoztatjuk a színházból kilépve.”

Az előadásban Albert Csilla, Köllő Csongor, Váta Lóránd, Farkas Loránd, Viola Gábor, Balla Szabolcs, Fogarasi Alpár, Laczkó Vass Róbert, Vindis Andrea, Csutak Réka, Buzási András, Sinkó Ferenc és Kató Emőke színészek, valamint Bíró Júlia, Molnár Enikő, Incze Aliz, Pákai Zsuzsanna, Pál Attila, Nánási Brigitta, Puzsa Patrícia, Nagy-Pál Réka, Zongor Réka egyetemi hallgatók lépnek fel.

Frank L. Baum történetét Zalán Tibor alkalmazta színpadra, zenéjét Andres Mariano Ortega és Erős Ervin szerezte, az előadás létrehozásában Gyenes Ildikó koreográfus, Incze G. Katalin zenei vezető, Ledenyák Andrea jelmeztervező és Tenkei Tibor szcenikus működött közre. 

Kimaradt?