Fotókiállítás nyílik a marosvásárhelyi színjátszásról

„Felmutatom sújtott szívemet a sújtott embereknek” címmel fotókiállítás nyílik az állandó marosvásárhelyi színjátszásnak arról az időszakáról, amikor annak a Kultúrpalota adott otthont. A fotókiállítást Kincses Elemér rendező nyitja meg.

December 3-án, kedden a Tompa Miklós Társulat Mélyben (Éjjeli menedékhely) című 19.00 órakor kezdődő nagytermi előadása előtt, a Kultúrpalota jubileumi ünnepségének keretében fotókiállítás nyílik az állandó marosvásárhelyi színjátszás kultúrpalotabeli időszakáról a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokának emeleti részén.

A Maros Megye Tanácsának támogatásával létrejött fotókiállítást Kincses Elemér rendező nyitja meg. Az összeállítás a színház magyar és román társulatának Kultúrpalotában színre vitt előadásait mutatja be a társulatok létrejöttétől a Nemzeti Színház jelenlegi székhelyének megépüléséig tartó időszakban.

A Mélyben című előadás november végén sikerrel vendégszerepelt Lengyelországban, a katowicei Teatr Slaskiban. A december 3-i előadásban először láthatja a közönség Nagy Dorottyát Nasztya szerepében, Fülöp Beátát pedig Kvasnya szerepében.

Kimaradt?