Tánc, színház, performansz: Parallel az Ecsetgyárban

Csütörtökön, december 5-én este 7 órai kezdettel kerül sor Kolozsváron, az Ecsetgyárban a GroundFloor Group legújabb előadásának bemutatójára. A „Parallel” (Párhuzamok) címet viselő produkció munkabemutatóként az idei Temps D’Images (Képek Ideje Nemzetközi Tánc-, Színház- és Videóművészeti Fesztivál) programjában is szerepelt, nagy sikerrel. Az alkotás a tánc színjátszás és performansz elemeit ötvözi.

A próbafolyamat során Sinkó Ferenc és Leta Popescu rendezők a két szereplő, Lucia Mărneanu és Bodoki-Halmen Kata történeiből, általuk megélt élethelyzetekből kiindulva, azoktól elrugaszkodva alkották meg az előadás világát, amely provokálóan és elsöprően őszintén szól a testről, a szexuális identitásról, a tagadásról és elfogadásról. A mozgásban lévő testek, a drag-show és az erre az alkalomra írt dalok illetve élőben kevert zenei világ (danaga) mind hozzájárulnak e dinamikus és velejéig ható produkció sajátos világához. Az előadásban a szövegek angol nyelven hangzanak el. A produkciót 16 éven felüli nézők számára ajánlják az alkotók.

A bemutató alkalmából vált élővé a GroundFloor Group új, háromnyelvű weboldala a megszokott www.groundfloor.ro oldalon, amely sokrétű információkat tartalmaz az előadásokról, a hamarosan kezdődő műhelyekről illetve egyéb rendezvényekről, valamint lehetőséget nyújt a gyors és praktikus online jegyfoglalásra is.

Szereplők: Lucia Mărneanu, Bodoki-Halmen Kata

koncept/ koreográfia: Sinkó Ferenc

rendező: Sinkó Ferenc és Leta Popescu

szöveg: a csapat

díszlet: Valentin Oncu

jelmez: Bocskai Gyopár

dalok: Bodoki-Halmen Kata

zene: danaga

technikai munkatárs: Almási Attila

Időtartam: 1 óra 10 perc

GroundFloor Group előadás

Koprodukciós partner: ColectivA

Helyszín: Ecsetgyár - Stúdióterem

 

 

Kimaradt?