Mindenke és a varázsdoboz – Mikulás-napi előadás Kolozsváron

Mikulás-nap alkalmából Györgyjakab Enikő egyéni előadását, a Mindenke és a varázsdobozt tűzi műsorra két alkalommal a Kolozsvári Állami Magyar Színház. December 5-én, csütörtökön 10 és 12 órától a színház stúdiótermében látható az előadás.

A Mindenke és a varázsdoboz című előadás családi utazásra invitál kicsiket és nagyokat, kortól függetlenül ragadja meg a képzeletet a mozgás, báb és zene által nyújtott lehetőségekkel.

Mindenke, az előadás hőse türelmetlen és kíváncsi. Kitekint a dobozból, meglátja a kinti csodákat, a kedves arcokat, akik kíváncsian nézik őt, és már nincs tovább maradása a sötétben. Ahogy kimerészkedik, illatos, zöld rét tárul eléje, bőröndje életre kel, és ráveszi, hogy induljon el a rejtelmek útján. Fedezze fel magának a világot. A varázskockába bújva ici-pici Mindenkévé változik, útitársául ici-pici Dinó szegődik, és ketten repülnek az élmények felé. „Megyünk nappal és éjszaka, éjszaka és nappal, megmártózunk a tengerben, sétálunk virágos réten, korcsolyázunk a télben, kötéltáncot járunk, álmodunk. Álmodjuk a tengert, álmodjuk a virágos rétet, a nappalt, az éjszakát, álmodjuk magunkat, álmodjuk a kicsiket és a nagyokat.”

Az előadás létrehozásában közreműködött Palocsay Kisó Kata, Forró Ágnes, Raul Ciocan, Györgyjakab Enikő, a zenét Magyaróvári Viktor (Kayamar) jegyzi, a fény- és hangeffektusokért Almási Attila felel.

Mindkét előadást követően Mikulás-napi ajándékosztásra kerül sor.

Kimaradt?