BÁLA – képzőművészeti kiállítás a Csíki Székely Múzeumban

A négy képzőművészből álló BÁLA csoportosulás mutatkozik be december 4-én, szerdán 18 órakor a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériájában. A kiállítást megnyitja Székedi Ferenc műkritikus, házigazda Gyarmati Zsolt múzeumigazgató.

A BÁLA  csoportosulás a résztvevő képzőművészek keresztneveinek kezdőbetűiből tevődik össze, a csoportosulás tagjai Deák Boldizsár (Bukarest), Szabó Árpád (Csíkszereda), Vajna László Károly (Kézdivásárhely) és Neacşu Ştefan Anton (Bukarest).

A kiállító művészek a kétezres évek elején a jászávásári Képzőművészeti Akadémián végezték tanulmányaikat, itt ismerkedtek meg és laktak egy szobában. Deák Boldizsár és Szabó Árpád festészet szakot, Vajna László Károly monumentális festészet szakot és Neacşu Ştefan Anton szobrászatot végzett, és azóta külön városban élnek és alkotnak. Több mint tíz év után most elérkezettnek látták az időt, hogy „újra összehozzák a régi csapatot”, és bemutassák az elmúlt évek alkotásait. Egy változatos, sokszínű, különböző technikákat és stílusokat,műfajokat felvonultató kiállítás lett az eredménye.

A kiállítás december  20-ig látogatható, hétköznapokon 12-18 óra között.

Kimaradt?