Vlad Mugur-díjat kapott Silviu Purcărete rendező és Vasile Șirli zeneszerző

A Viktor, avagy a gyermekuralom bemutatójának előestéjén, csütörtökön a Kolozsvári Állami Magyar Színház Stúdiótermében vette át Silviu Purcărete rendező és Vasile Șirli zeneszerző a Vlad Mugur-díjat.

A díjjal azon művészek munkáját ismeri el a Kolozsvári Állami Magyar Színház, akik nem tagjai a színház társulatának, de kiemelkedő művészi munkájukkal hozzájárultak a színház művészeti céljainak megvalósításához.

A társulat Művészeti Tanácsa Silviu Purcăretenek a Gianni Schicchi rendezéséért, Vasile Șirli zeneszerzőnek pedig a Tompa Gábor rendezte III. Richárd című előadás zenei világának megteremtéséért ítélte oda a rangos elismerést.

A díjazottakat Helmuth Stürmer porcelánból készült, különösen értékes műtárgyával ajándékozta meg a kolozsvári intézmény: a művész Vlad Mugur rendezői füzetét formázta meg porcelánból, „olyan tökéletesen, hogy az már irreális”, ahogy az egyik díjazott, Vasile Șirli fogalmazott az ünnepi eseményt követő beszélgetésen.

 December 14-én Tompa Gábor színházigazgató Andrei Șerbannak, a Ványa bácsi, Suttogások és sikolyok és Hedda Gabler rendezőjének adja át a díjat.

Kimaradt?