A Nagyvárad Táncegyüttes két előadása a temesvári színpadon

A temesvári Guzsalyas Néptánccsoport fennállásának 15. évfordulójának alkalmából november 29-én és 30-án  táncház-találkozót szervez, melynek meghívott vendége a Nagyvárad Táncegyüttes. A táncház-találkozó keretén belül november 30-án a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház az együttes két előadásának ad otthont.

A Tamási Áron novellája alapján készült, délelőtt 11 órától kezdődő Bambuc Ördög című táncos mesejáték udvarhelyszéki, sóvidéki, valamint a dél-afrikai (gum boots) táncos és énekes hagyományokból építkezik.

A Fekete Sáfrán (rendező: Dimény Levente, László Csaba), melyet 19 órától tekinthetnek meg az érdeklődők, Tamási Áron azonos című írása alapján született felnőttmese. Az előadás főhőse a sántamalomi fiatal cigánylegény, Fekete Sáfrán, aki egy szép nap elhatározta, hogy ideje megházasodni.

A történet arról szól, hogy az ember életének fontos pillanataiban választások elé kerül, s a döntések lehetnek jók vagy rosszak. Ha nem jó a döntés, az ezzel járó próbatételeket ki kell állni, a sorssal szembe kell nézni, és az igazságnak győznie kell. Másrészről viszont nem kell erőltetni azt, amihez nincs meg a kölcsönös akarat – áll a Nagyvárad Táncegyüttes ismertetőjében.

Az előadásokra jegyek a Színház jegypénztárában válthatóak.

Kimaradt?