Brand lett a gyergyószárhegyi művésztelep

Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ közös szervezésében csütörtökön este az eddigi KorkéP alkotótáborok anyagából nyílt tárlat a csíkszeredai Megyeháza Galériában.

 „A KorkéP alkotótábor, amelynek két vezetője van, Siklódi Zsolt és Erőss István grafikus, idéntől hivatalosan is branddé vált: a tábor és az intézmény bekerült a világ katalogizált művésztelepei közé. Ez azt jelenti, hogy a rengeteg munkának köszönhetően már hivatalosan is nyilvántartott és elismert művészteleppé váltunk” – mondta Kassay Péter igazgató, köszönetét fejezve ki a támogatásért Hargita Megye Tanácsának, ugyanakkor a Nemzeti Kulturális Alapnak és a Magyar Művészeti Akadémiának.

„A KorkéP művésztelep jövőre lesz tízéves, ugyanakkor lesz negyvenéves a szárhegyi művésztelep. Ez egy kicsit a világot szerette volna Szárhegyre hozni és a székelyföldi képzőművészek számára kaput nyitni különböző országok felé. A cél az volt, hogy ne csak mi hívjunk művészeket, hanem innen is menjenek máshova, és kapcsolati tőkét alakítsanak ki – fogalmazott Siklodi Zsolt grafikusművész, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ művészeti vezetője.

A kiállítás december 14-éig bármikor megtekinthető Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában.

A kiállítás anyagából egy kis ízelítőt kaphatnak a Megyeháza Galéria közösségi oldalán. 

Kimaradt?