Mester tanítja a fazekasságot Nagyváradon

Magyar Zita, a Népművészet Ifjú Mestere segítségével sajátíthatják el a fazekasság mesterfogásait a nagyváradi gyerekek és szüleik november 28-án este 7 órától a Silent kávézóban. Az ugyanott,  havonta szervezett táncház novemberi vendége pedig Debrecenből érkezik Váradra. 

Ki az, aki gyermekkorában nem szeretett gyurmázni, a képlékeny „plasztelinből” vagy sárból, agyagból különböző formákat, alakokat készíteni. Fejecskék, kezecskék, edénykék, tortácskák és más apróságok kerültek ki a kezeink alól. S az igazság az, hogy felnőttként még mindig szeretünk alkotni, szeretünk olyan dolgokat, használati tárgyakat készíteni, melyek néha hasznosak, néha csupán díszítő funkciót töltenek be, de az biztos, hogy az elkészítés öröme mellett a későbbiekben kellemes élményekhez fűződő emlékeket idéznek bennünk – olvasható a szervezők közleményében, akik a fazekasság, a korongozás rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket november 28-án este 19 órától. A foglalkozást Magyar Zita, a Népművészet Ifjú Mestere vezeti.

A Nagyvárad Táncegyüttes e havi vendége Debrecenből érkezik Nagyváradra. A bemutatót most is táncház követi, melyben a Soroglya zenekar tagjai gondoskodnak majd a zenéről és a jó hangulatról. Táncoktatás is lesz, Kádár Elemér és Tolnai Tímea fognak tövisháti (Szilágysági) táncokat oktatni. Az oktatásban bárki részt vehet.

Helszín a Moszkva utca 8. szám alatti Silent Kávézó. Az eseményekre a belépés díjtalan.

A táncház létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

Kimaradt?