A 80 éves Hunyadi Lászlót köszöntötték Marosvásárhelyen (GALÉRIA)

Teltház és hatalmas taps fogadta Hunyadi László szobrászművészt, akit 80-ik születésnapján köszöntöttek, és egy gyűjteményes, az életművét bemutató kiállítást nyitottak meg péntek este Marosvásárhelyen.

Barátok, pályatársak, tanítványok, tanítványok tanítványai, művészetpártolók, színészek, orvosok, mérnökök, zenészek, újságírók jöttek el a Bernády Házba megnézni azt a tárlatot, amely egy hatvan éves pályafutást hivatott részben bemutatni. Azért csak részben, mert Hunyadi alkotásaiból nagyon sok mindent nem lehet a falakra felfüggeszteni, ahogy a köztéri szobrokról készült fotóknak sem jutott már hely a kiállítóteremben. A kiállítás ízelítőt nyújtott mindabból, amit a szobrászművész alkotott a hosszú évtizedek alatt: domborművek, kisplasztikák, plakettek, portrék láthatók a Bernády Házban.

Nagy Miklós Kund emberarcú művésznek, sokoldalú, változatos, még nyolcban évesen is energikus, ötlettel tele alkotónak nevezte Hunyadi Lászlót. Elmondta, a művész kedvenc anyaga a kő. „Nem valami nemes kő, vagy márvány, hanem az ami leginkább a Hargitán található meg, szürke bazalt, kemény, amivel nagy odaadással, hivatással dolgozott mindig Hunyadi” – fogalmazott méltatója.

Kimaradt?