Kolozsváron tart előadást Konstantinos Kyranakis YEPP elnök

A Magyar Ifjúsági Értekezlet és Sapientia EMTE TMK meghívására „YEPP as a youth-led policy maker” címmel tart előadást Konstantinos Kyranakis, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének elnöke november 18-án, hétfőn 18 órától Kolozsváron, a Sapientia EMTE Aulájában (Tordai út 4. szám).

Mivel jár az Európai Uniót meggyőzni az Erasmus program fenntartásáról? Hogyan lehet munkahelyeket teremteni a fiatal európaiaknak? Hogyan tudják fiatalok befolyásolni az európai döntéshozatalt? Minderre és hasonló kérdésekre ad választ előadása során Kostantinos Kyranakis, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének elnöke.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, akinek felkelti érdeklődését az európai politika, nemzetközi kapcsolatok és az európai lobbi tevékenység egy gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatal előadásában.

A részvétel nyitott, regisztrálni a jelentkezési űrlap kitöltésével lehet.

Az előadás angol nyelven zajlik.

Jelentkezési határidő: november 16.

Mit érdemes tudni a YEPP-ről?

YEPP – Európai Néppárt Ifjúsági Szervezete (Youth of European People’s Party)

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete Európa 39 országából több mint 50 ifjúsági szervezetet foglal magába. Az 1997-ben megalapított szervezet a jelenben Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezeteként tartható számon.

Az Európai Néppárt munkásságában való aktív részvételen, a YEPP több nemzetközi területen is tevékenykedik. A szervezet egyik fő célkitűzése a jó kapcsolatok fenntartása a politikai családon belül, a képzésekhez, beszélgetésekhez és együttműködéshez szükséges feltételek megteremtése, továbbá a fiatal generáció felkészítése a jövő Európájának vezetésére.

További információk a szervezetről: www.youthepp.eu

Európai Munkahelyteremtés Tervezet (Job Creation Plan)

A YEPP gyakorlati megoldást javasol a fiatalok munkanélküliségének csökkentése érdekében, mindezt három pontban fogalmazta meg az Európai Munkahelyteremtés Tervezetben.

1. A fiatalokat alkalmazó vállalatok adócsökkentése

A YEPP alacsonyabb adózásra kéri fel az EU tagállamait azon vállalatok esetében, amelyek 30 év alatti fiatalokat alkalmaznak. A rendszernek adó-semlegesnek kell lennie, ami azt jelentené, hogy a fiatal alkalmazottak utáni adókiesés ugyanannyi összeget tenne ki, mintha azt munkanélküli segélyre költenék.

2. A felsőoktatás és a munkaerőpiac közti szakadék megszűntetése

A YEPP az EU-s oktatási miniszterektől és a felsőoktatási intézményektől azt kéri, hogy a szakképzések és a gyakornoki munkák szerves részét képezzék a tantervnek. A frissdiplomás fiataloknak nem elegendő a szaktudás, munkatapasztalatra is szükségük van, így prioritást kell évezzen a tantervek és a szakok korszerűsítése.

3. Üzletkeltés, kockázati tőke és nulla bürokrácia a fiatal vállalkozók számára

A YEPP célja, hogy a fiatal vállalkozókat segíteni tudják európai szintű üzleti inkubátorprogrammal, határokat átívelő kockázati tőkebefektetőkkel és a bürokrácia eltörlésével.

További információk a tervezetről: www.youthepp.eu/hero

 

Kimaradt?