Tudományos ülésszak a néprajzi örökségről

Háromnapos konferenciát szervez Marosvásárhelyen a néprajzi örökség, a javak és a kultúra cseréjének témájában a Maros Megyei Múzeum Néprajzi és Népművészeti Osztálya november 14-16. között. Ebből az alkalomból több kiállítás is nyílik, valamennyi kapcsolódik az ülésszak tematikájához.

Az ünnepi megnyitóra november 14-én, csütörtökön 11 órakor kerül sor a Kultúrpalota Tükörtermében.  Ezt követően kiállításmegnyitóra várják az érdeklődőket Maros megyei vásárok és a falvak világa címmel november 14-én, csütörtökön 15 órakor a Néprajzi és Népművészeti Múzeumban, a Rózsák tere 11. szám alatt. A tárlat a huszadik század első felének vásárait mutatja be, valamint az ehhez kapcsolódó társadalmi és kulturális megnyilvánulásokat: azt, hogy a vásárokon hogyan terjesztették a vásárosok a híreket, hogyan szórakoztak a fiatalok, hogyan játszottak a gyermekek.

Szintén november 14- én, 16 órától kerül sor a néprajzi múzeumban a Vásárok tegnap és ma festészeti tárlat megnyitójára.

Fénykép-néprajzi dokumentum címmel fotókiállítás is nyílik ugyancsak november 14-én, csütörtökön. A Kolozs Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Maros Megyei Múzeum Néprajz és Népművészeti Osztályával közösen szervezett fotókiállítás anyagát a már a tízedik alkalommal meghirdetett pályázatra beérkezett, igen színvonalas munkákból válogatták össze. A megnyitóra 2013. november 14-én, 17.30-tól kerül sor a Néprajzi Múzeum székhelyén, a Rózsák tere 11. szám alatt.

 

 

Kimaradt?