Kezdődnek az Ariel Napok Marosvásárhelyen

Idén is megszervezi miniévadát a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, amelynek során november 7-10. között a legkisebbektől a legnagyobbakig várja a közönségét meselőadásokra, koncertekre, beszélgetésekre.

Gabi Cadariu színházigazgató ismertette a programot, ennek keretében a bábelőadások mellett ifjúsági előadások is láthatók, illetve az Élő könyvtár című projekt keretében beszélgetésre kerül sor, de lesz könyvbemutató, koncert is. Mindez pedig a századik évét ünneplő Kultúrpalota tiszteletére szervezett ünnepi rendezvénysorozatba illeszkedik. „Kihívás számunkra, ugyanakkor megtiszteltetés is” – fogalmazott az igazgató.

Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház magyar társulata a november 7-10. közötti Ariel napok keretében több gyerek- és felnőtt előadást is műsorra tűzött. A program szerint csütörtökön este 19 órától a KUSH KUSH World Music Band koncertezik, amelynek zeneszerzője és hangszerelője Apostolache Zénó.

Pénteken 12 órától Matyi Ágota magyarországi képzőművész, díszlet- és jelmeztervező tart előadást Talált tárgyak a művészetben címmel. Ugyancsak pénteken, délután 17 órától az Élő könyvtár projekt keretében Spielmann Mihály történésszel, íróval Király István beszélget. A téma: Marosvásárhely. Flekkentúra – kultúrtörténet.

Pénteken este 19 órától Karinthy Frigyes Az emberke tragédiája című ifjúsági előadás tekinthető meg Kovács Levente rendezésében, amelyet 12 éven felülieknek és felnőtteknek ajánlanak.

November 10-én, vasárnap délelőtt 10.30-tól az Állatkert című, 4 évesnél kisebb korú gyerekeknek ajánlott előadás tekinthető meg, majd 11 órától Mirkó királyfi is bábszínpadra lép, az 5 év fölöttieknek.

Vasárnap este 19 órától a felnőtt közönség a Puskás Győző egyéni előadását, a Henry Sugar barátja című, Barabás Olga rendezte produkciót tekintheti meg.

Kimaradt?