Hofi, Brezsnyev és a perzsa sah titkairól szól a vadász-író könyve

Nem mindennapi könyvbemutató lesz november 9-én, szombat délben a szatmárnémeti  vívócsarnokban. A budapesti dr. Palkovics György erdő- és vadgazdálkodási mérnök, több magyar kormány volt fővadásza hozza el a Szamos-parti városba azokat a friss könyveit, amelyekben számos ismert politikus, bankár, iparmágnás kedvelt időtöltésének emlékezetes pillanatairól számol be, igen olvasmányosan, bőven használva a humor és az irónia eszközeit.

Első határon túli bemutatkozásának azért éppen Szatmárnémeti a színhelye, mert innen indult a világhír felé egyik kedves barátja, Bay Béla vívómester, több magyar olimpiai bajnoki cím sikerkovácsa, aki a vívás mellett a vadászatban is nemzetközi hírnevet szerzett magának.

Palkovics könyveiben feltűnik Kádár, Brezsnyev, Gromiko, Franz Joseph Strauss bajor miniszterelnök, Wranitzky osztrák kancellár, Reza Pahlavi perzsa sah, Kekkonen finn államelnök, Hofi Géza humorista, Kuncze Gábor politikus, Csányi Sánor bankár és számos régebbi és mai államférfi, közéleti személyiség, milliomos, művész, de szélhámos is. Szerepel benne az a magyar honvédtiszt-pilóta, aki 1956 november első napjaiban életét kockáztatva a Budapest felé haladó szovjet tankok fölé repült gépével, hogy lefényképezze azokat, és bizonyítékot szolgáltasson a világnak a magyar forradalom szovjetek által való vérbefojtásáról. A szolnoki pilóta később híres vadász lett, így került Palkovics könyvébe.

A vadász-írót lapunk szatmári munkatársa, Sike Lajos mutatja be az előzetes érdeklődés szerint főleg vadászokból és vívókból álló igen jelentős számú közönségnek, Méhes Kati színésznő pedig részleteket olvas könyveiből.

Kimaradt?