Egyhetes kolozsvári fesztivál a szolidaritásról

A szolidaritás fogalmát erősítendő szervezik meg a TEMPS D’IMAGES fesztivált november 9 és 17. között Kolozsváron. A hatodik alkalommal látogatható rendezvénysorozat több helyszínen zajlik majd, 9 nap alatt 9 színházi előadást, 5 táncelőadást, 3 performanszot,  2 filmvetítést,  4 közvitát, egy workshopot, 2 bemutatót és egy megnyitót lehet megtekinteni elérhető árakon.

A fesztivál főszervezője és kurátora, Miki Branişte kedden elmondta, a szolidaritás azért fémjelezi az idei megmozdulást, mert ez az az erő, amely képes összefogni a közösséget a nehéz helyzetekben. A verespataki beruházás kapcsán mindkét oldalról rendszeresen hangoztatták a szolidaritás fontosságát, a fesztivál éppen ezért arra hivatott, hogy ne előre gyártott véleményeket ütköztessenek.

A TEMPS D’IMAGES német és francia támogatókkal szintén bír. Előbbit Fabien Stephan, a kolozsvári Német Kulturális Központ vezetője képviselte, aki elmondta, kétellyel fogadta a fesztivál idei témáját, hiszen azt gyanította, hogy erős politikai beütéseket tartalmaz majd, de meggyőzték az ellenkezőjéről. Benoît Bavouset, a Francia Kulturális Intézet igazgatója egy francia-német közös előadásról szólt, amely szintén a szolidaritás kérdése körül forog majd.

A fesztivál honlapján, a www.colectiva.ro-n bővebb információkat találni, jegyek 10 és 15 lejért kaphatók, bérletet 50 lejért lehet vásárolni a Cărtureşti könyvesboltokban vagy online, a www.biletmaster.ro-n. Művészek Franciaországból, Németországból, Lengyelországból, Csehországból és Moldova Köztársaságból érkeznek, a fesztivál keretén belül 13.-a és 16.-a között a Független Előadóművészetek Platformját is megszervezik. A fesztivál helyszínei az Ecsetgyár, a Kolozsvári Rádió terme, a Tranzit Ház, a BBTE Színművészeti és Televíziós karának Radu Stanca stúdiója és a Mărăşti-i mozi, információs pontja a L'Atelier Cafe.

Kimaradt?