Rémfilmekkel ünnepli november elsejét a Győzelem mozi

Rémfilmek éjszakájával adózik a halottak napja körüli tradícióknak a filmrajongók erdélyi fellegvára: Kolozsváron október 31-éről november 1-jére virradó éjszaka a Telehold Horrorfilm Fesztivál közönségkedvenceit vetítik a Győzelem (Victoria) moziban.

A teljes nevén „Halloween powered by Full Moon Horror and Fantasy Film Festival” című esemény este 10-kor kezdődik. Hajnalig négy rémfilmet  vetítenek le: az írországi „Stitches” 2012-ben készült, Conor McMahon rendezésében. 23.45-től az amerikai „The Lords of Salem” tekinthető meg, Rob Zombie rendezésében. A sort 1.45-től a „Cockneys vs Zombies” folytatja, a brit alkotás Matthias Hoene munkája, és végül Makinov mozija, a mexikói „Come Out and Play” zárja az éjszakát.

A műfaj fanatikusai (illetve akinek nincs miért korán kelni pénteken) potom 20 lejért belépőt válthatnak, amellyel mind a négy filmet végignézhetik. Akinek ez túl sok lenne, az is választhatja a két alkotás megtekintésére feljogosító 12 lejes bérletet, vagy vehet jegyet egyetlen vetítésre is, 10 lejért (illetve 7 lejért, ha diák, egyetemista vagy nyugdíjas).

A rémfilmek éjszakája után hangnemet váltanak a Victoriások, hétvégén a „One World Romania” fesztivál 11 legfontosabb, emberi jogokkal foglalkozó dokumentumfilmjét vetítik.

A „Hallgatás után” dokumentumfilm rendezője, Vanina Vignal részt is vesz a délután 6-kor kezdődő bemutatón, majd a vetítés után válaszol a közönség kérdéseire. Egy jegy ára 7 lej, és egy 30 lejes bérletért 6 dokumentumfilmet lehet megnézni.

Részletes program itt.

Kimaradt?