Kendőzetlenül: aktok a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban

Október 31-én, csütörtökön 19 órától Kendőzetlenül címmel nyílik kiállítás a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban Szabó Márta székesfehérvári fotóművész aktjaiból. A december 4-ig megtekinthető tárlatot a Gyulai Ferenc Fotóművész Egyesület szervezi a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program keretében. 

“Székesfehérváron születettem, a József Attila Gimnázium elvégzése után 10 évig műszaki rajzoló-szerkesztőként dolgoztam az Ikarus Járműgyártó Rt-nél, jelenleg informatikus vagyok a Fejér Megyei Bíróságon. A fotózást 2003 őszén kezdtem. Ha lehetőségem adódik, legszívesebben embereket, aktot, táncot, mozgást fényképezek, de minden téma érdekel, amiben szépséget, különlegességet tudok felfedezni” – írja magáról Szabó Márta, aki több nemzetközi verseny díjazottja, most éppen egy törökországi nemzetközi kiállítás zsűrizésére készül.

Henning János fotográfus, a kiállítás szervezője úgy nyilatkozott: két éve látta először a Szabó Márta munkáit, és szerinte ezeket érdemes a sepsiszentgyörgyi közönséggel megismertetni. Szerinte mindenképpen új látásmódot mutat be a kiállítás, már csak azért is, mert egy női fotográfus által készített aktokat láthatunk.

Kimaradt?