Magyar Népmese Napja Csíkban

A Csíki Anyák Egyesülete idén is megünnepli szeptember 30-án a Magyar Népmese Napját. E jeles napot 2005 óta ünneplik a magyar nyelvterületen, ekkor nyilvánította ugyanis a Magyar Olvasástársaság hivatalosan is a népmese napjává Benedek Elek születésnapját. 

Az esemény 17 órától kezdődik a Mikó-vár udvarán. A megnyitó után a Tipetupa bábcsoport előadásában A sündisznócska története darabot lehet megtekinteni.

18 órától Molnár Anis óvónéni mond mesét a gyerekeknek, ezt követően az Árvácska együttes Az elvarázsolt királyleányka című előadásával örvendezteti meg a gyerekeket.

A rendezvény alkalmából elindítják a kisiskolásoknak szóló Böngésző játék harmadik évadját, idén azzal az újítással, hogy a fordulók meséi között a kortárs meseírók egy-egy műve is megfejtésre, böngésződésre kerül. A Böngésző leginkább a Csíki-medencében tanuló kisiskolásoknak szól (I-IV osztályos tanulók), további részleteket a pályázat lefolyásával kapcsolatosan hamarosan a www.csikianyak.ma/sajat/bongeszo-jatek oldalról tudhatnak meg az érdeklődők.

Lesz még arcfestés is, ahol magyar népi motívumok közül választhatnak kicsik-nagyok, és a helyszínen a Gutenberg Könyvesbolt meséskönyveiből is lehet vásárolni.

A belépés díjtalan. Rossz idő esetén a Vár egyik termében bonyolítják le a rendezvényt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?