Párizsi rendező előadásával kezd évadot a szentgyörgyi M Stúdió

Yves Marc (felvételünkön) párizsi mozgásszínházi rendező-koreográfus Esetlenségünk krónikája című előadásával kezdődik 27-én, pénteken este a sepsiszentgyörgyi színházi évad, a produkciót az M Stúdió mutatja be, a társulatot az Andrei Mureşanu Színház három művésze, illetve egy vendégszínész is erősíti.

Yves Marc a Montreuil-i Theatre du Mouvement társigazgatója, színházpedagógus, aki számos nemzetközi kurzust és színésztréninget tart, így jutott el évekkel korábban Háromszékre is.

A mozgástechnikák ismerője és avatott vizsgálója, aki a teátrumon kívül az extrémsportok világában is kipróbálta magát, saját bőrén is megtapasztalva az esést – konkrét és átvitt értelemben egyaránt. Ugyanis az „elesés” a kiindulópontja az előadásnak, melynek hangsúlyos eleme, hogy miként viszonyul a tömeg az elesőhöz.

Az előadás olyan, mint egy novelláskötet, melyben kis történetek ugyanazt a témát járják körül, a színészi játék sokszínű, az eleséssel az emberi természetről mesélnek – magyarázta tegnap Yves Marc, aki Párizson kívül szeret élni, sokat utazik, Sepsi­szentgyörgyről Kanadába készül, s úgy véli, hatvanegy esztendeje alatt volt ideje értékelni saját eséseit.

Kimaradt?