Kettős könyvbemutató Kézdivásárhelyen és Kovásznán

Szeptember 25-én, szerdán 18 órától a Vigadó Művelődési Ház szervezésében Székely Szabó Zoltán két könyvét mutatja be a könyvkedvelőknek a kézdivásárhelyi Kosztándi Jenő Képtárban.

Ugyancsak a Vigadó Művelődési Ház szervezésében Kovásznán is sor kerül a könyvbemutatóra szeptember 26-án, csütörtökön 18 órától a Kovásznai Városi Művelődési Házban.

Az első kötet Szerencsés jó estét kívánok e háznak – Széllyes Sándor emlékezete címmel jelent meg, és Széllyes Sándor hagyatékát dolgozza fel, az egykoron vele készült interjúkat is tartalmazza. A mikházi csűrszínház Széllyes Sándor Csűrszínházzá keresztelésekor (2012) elhangzott méltatásokat, valamint a népszerű művész volt barátaival, kollegáival való beszélgetések szövegeit tartalmazza, gazdag fényképtárral és CD-melléklettel.

A második kiadvány az Egy nemzedék három felvonásban című könyv, amely nyolcvanhét interjú és három megemlékezés tükrében mutatja be harminc erdélyi magyar színész pályafutását, életútját a kezdetektől, pontosabban a 70-es évektől mostanáig. Mindkét művet a Kriterion Könyvkiadó jelentette meg.

A szerzőn kívül felszólal H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója, közreműködik Fekete Zsolt színművész.

Kimaradt?