Fekete tej: bemutató a székelyudvarhelyi színházban

Kortárs orosz drámát mutat be szeptember 17-én a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Fekete tej című előadást 19:00 órai kezdettel tekintheti meg a közönség a nagyszínpadon kialakított stúdiótérben. Vaszilij Szigarjev drámáját Tompa Andrea fordította magyarra, és Barabás Árpád rendezte.

„Egy Isten háta mögötti állomáson vagyunk: egy – használhatatlan, távol-keleti kenyérpirítók eladásából élő moszkvai fiú és várandós felesége vonatra vár. Körülöttük koszos falak, roskatag padok és helybéliek: egy vodkával üzletelő pénztárosnő, egy konkurens öregasszony, egy puskával hadonászó részeg férfi. Ezen a látszólag istentől-embertől elhagyott helyen találkozunk velük, ahol nem állnak meg, csak a tehervonatok. Nincs kiút ebből a keserű iróniával és humorral megjelenített, önmagába záródó, nyomorúságos és kegyetlen világból. Olyan ez a hely, mint egy falusi űrállomás: a lány terhes, elmegy a magzatvize, itt kell megszülnie gyermekét. Csakhogy szülés közben meglátja az Istent…” – írja a darabról Barabás Árpád, a rendező.

A Fekete tej című előadást 19:00 órai kezdettel tekintheti meg a közönség a nagyszínpadon kialakított stúdiótérben. Másnap, szeptember 18-án ugyancsak 19 órai kezdettel tekinthető meg az előadás.

Jegyek elővételben a 0266-212131-es telefonszámon, a kozonsegszervezo@szinhaz.ro e-mail címen valamint személyesen a jegypénztárban hétköznap 11-17 óra között.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?