A káosz architektúrája: kiválasztották a legjobbakat

A Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa által július hónap folyamán képzőművészek számára meghirdetett A káosz architektúrája című felhívásra Hargita megyei és a megyéből elszármazott művészek jelentkezhettek. 51 szerzőtől 71 alkotás érkezett, amelyből az 5 tagú zsűri döntése alapján a Hargitai Szalon keretében 35 művész 45 munkáját állítják ki.

A zsűri tagjai voltak Túros Eszter és Botár László Csíkszeredából, Berze Imre Székelyudvarhelyről, Damokos Csaba és Ütő Gusztáv Sepsiszentgyörgyről.

A tárlat megnyitója  szeptember 19-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai Galériájában, és október 11-ig lesz látogatható. A kiállítást megnyitja Székedi Ferenc és dr. Nicole I. Bucur, majd a szervezők átadják a két, 1000 lej értékű érdemdíjat.

 A tárlatot Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is megnyitják ez év folyamán: Székelyudvarhelyen a Művelődési Ház koncerttermében, 2013. október 20 és november 17 között, míg Gyergyószentmiklóson a Pro Art Galériában, 2013. november 20–30 között tekinthető majd meg a kiállítás.

Szervezők:

Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa

Társszervezők: Csíki Székely Múzeum, Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Ora International

Támogató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Kimaradt?