Új előadások a Tamási Áron színházban

Hét saját előadással és három vendégjátékkal várja közönségét az új évadban a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház.

A magyar társulat színészei már elkezdték a munkát Radu Afrim rendezővel, aki egy magyar darabot, Kárpáti Péter: Akárki című szövegét viszi színre, amit október során mutatnak be. Emellett a háromszéki közönség számára novemberben mutatják be a Bocsárdi László által rendezett és a Gyulai Várszínházzal közösen színre vitt Shakespeare – Hamletjét, amit Magyarországon már bemutattak.

A szilveszteri előadást Zakariás Zalán rendezi Ion Luca Caragiale – Elveszett levél című darabjából. Az idei évad utolsó bemutatójaként kerül színpadra Pintér Béla 2011-ben írt Kaisers Tv, Ungarn című darabja, amelyet egy fiatal, budapesti rendezőnő, Porogi Dorka állít színpadra a Tamási Áron Színházban 2014 tavaszán.

A társulat jelenleg tárgyalásokat folytat a romániai színházi élet egyik neves rendezőjével, Victor Ioan Frunză-val, aki jövő tavasszal rendez egy előadást Sepsiszentgyörgyön. Az új évadban a sepsiszentgyörgyi színház két színésze készül egyéni előadással, így Derzsi Dezső - Jevgenyij Griskovec: Hogyan ettem kutyát című darabját viszi színre, míg Kicsid Gizella Marguerite Duras -  A szerető című előadását készíti el.

A Tamási Áron színház 65-ik évadában bérletet vásárlók három vendégjátékot is megtekinthetnek, így Bocsárdi László, a marosvásárhelyi Művészeti egyetem hallgatóinak rendezi meg Michał Walczak: Homokozó című előadását. Emellett a sepsiszentgyörgyiek újra megnézhetik Székely Csaba: Bányavakság című darabját a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadásában, Sebestyén Aba rendezésében. Ugyancsak a marosvásárhelyi Nemzeti Színház mutatja be a háromszéki megyeszékhelyen Varró Dániel – Presser Gábor: Túl a maszat hegyen című előadását, Keresztes Attila rendezésében.

A Tamási Áron színház szerdától kezdi árusítani a bérleteit az új évadra, amelyeket típusától függően 23 lej és 1000 ej közti áron lehet beszerezni.

Kimaradt?