Már a szilvaízfőzésnek is lesz fesztiválja

Marosjárán szervezik meg első alkalommal a szilvaízfőző fesztivált. Az egész napos rendezvényre szeptember 7-én, szombaton kerül sor a Maros megyei településen.

„Köztudott, hogy Marosjára szilvatermő vidék, ezt a természeti adottságot kihasználva gondoltunk arra, hogy első alkalommal megszervezzük a szilvaízfőző fesztivált. Nagyon remélem, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremteni, mellyel Marosjárát még jellegzetesebbé tesszük.  Bízom abban, hogy sokan ellátogatnak majd a fesztivál helyszínére, hiszen a lekvárfőzés mellett gazdag kulturális programmal is készültünk”- nyilatkozta Kolcsár Gyula, Gernyeszeg polgármestere. 

A fesztivál pénteken szilvamagolással indul, a lekvárfőzés szombaton reggel 6 órától kezdődik a marosjárai kultúrotthon előtti téren. Délután két órától a testvértelepülés, Demecser város fúvószenekarának felvonulását követően kulturális programsorozatot tekinthetnek meg a fesztiválra látogatók, mely keretében lesz néptánc, könnyűzene, és a lekvárfőzést szabadtéri bulival zárják.

 

Kimaradt?