Pörgött a tánc Mezőmadarastól Marosvásárhelyig

Az előcsarnokban pörögtek, a folyóson készülődtek, a színpad mögött izgultak a fellépők vasárnap a Vásárhelyi Forgatag keretében tartott néptánc-találkozón, miközben a nézőtéren a közönség tapsolt a fellépő együtteseknek. Ez alkalommal is megtelt a Kultúrpalota nagyterme nézővel. A húsz fellépő néptáncegyüttes három órán keresztül szórakoztatta a nagyérdeműt.

A Vásárhelyi Forgatag keretében meghirdetett vasárnap délelőtti népdalvetélkedő érdeklődés hiányában elmaradt és a 15 órára hirdetett néptánc-találkozó kezdetét is 17 órára halasztották. Ennek ellenére a táncosoknak még sem kellett üres székek előtt táncolniuk, a marosvásárhelyi magyarok kíváncsiak voltak a segesvári, szászrégeni, sóváradi, ludasi, balavásári, erdőcsinádi, mezőmadarasi, kendi, vajdaszentiványi, szentgericei, holtmarosi, beresztelki, felfalusi, nyárádszentbenedeki, szabédi, nyárádszeredai és marosvásárhelyi együttesek előadására.

A mezőmadarasi Árvalányhaj együttes vasárnap délután előbb a saját falujukban lépett színpadra az alkotótábor zárórendezvényén, onnan pedig egyenesen a Kultúrpalota nagyszínpadára érkeztek.

Kimaradt?