PMN

Sikerdarab színházban és szabadtéren

A Partiumi Magyar Napok negyedik napján bebizonyosodott, hogy a Bessenyei István által átdolgozott és színpadra vitt Ludas Matyi Szatmárban igazi sikerdarab. Nem csak az Északi Színház nagytermét volt képes egy évadon át előadásról-előadásra megtöltenie ennek a darabnak, hanem a Tűzoltótorony tövében is teltház előtt sikerült eljátszaniuk a produkciót a Harag György Társulat művészeinek.

Ludas Matyi és Döbrögi örök tanulsággal szolgáló története ismét megmosolyogtatta és elgondolkodtatta a szatmári nézőket. A népi elemekkel színesített koreográfia, a népdalok és az autentikus népzenei betétek feledhetetlen szórakozást kínáltak a családjaikkal kilátogató PMN-ezőknek. Bessenyei István rendező ezúttal alaposan kihasználta a rendelkezésre álló teret, ugyanis a szereplők nem csak a nézők között és a nézőkkel együtt játszottak, táncoltak, de Ferke még a Tűzoltótornyot is megmászta rekordidő alatt, és hiába hencegett ott fenn a rácsok között kikandikálva, hogy már bezzeg ő Ludas Matyi, a földesúr fogdmegjeinek nem fogfüllött utána eredezni, mindeközben pedig Döbrögi hátsója harmadszor is megkapta a kenetet.

Ismét beigazolódott, érdemes a PMN keretében szabadtéri színházi esteket rendezni, hiszen érdekli a szatmári magyarságot, mi történik manapság a színház berkeiben.

 

Kimaradt?