Nicolas Simion Group a sepsiszentgyörgyi Múzeumkertben

Augusztus 23-án, pénteken este nyolc órától a Nicolas Simion Group koncertezik a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum kertjében. A Nicolas Simion Group új formáció, Nicolas Simion és Sorin Românescu már koncertezett Sepsiszentgyörgyön, ebben a felállásban azonban még nem zenéltek a megyeszékhelyen. Tagok: Nicolas Simion - tenor-,  szopránszaxofon és tárogató, Paolo Profeti - altszaxofon, Sorin Românescu - gitár, Ciprian Pop -  gitár.  Nicolas Simion pénteken 14  és 17 óra között workshopot tart helyi zenészeknek a múzeumkertben.

Nicolas Simion egy Brassó közeli faluban született, a bukaresti zeneakadémián végezte zongora, klarinét és később zeneszerzés tanulmányait és még a rendszerváltás előtt hagyta el Romániát. Jelenleg Kölnben él, ahol számos lemezt, hangfelvételt készített különböző saját formációkkal és nemzetközileg elismert jazzmuzsikusokkal.

A koncert a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része, szervezi a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület.

Kimaradt?