Zűrzavaros éjszakával kezdődik a színházi évad Kézdin

Augusztus 28-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színház az Őszi Sokadalom programsorozat keretében tartja évadnyitó bemutató előadását a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

Ion Luca Caragiale vígjátékával magyarul eddig Viharos éjszaka, Zűrzavaros éjszaka vagy Zűrzavaros éccaka címen találkozhattunk, a darab O noapte furtunoasă címen született 1879-ben.

Az iskolában Caragiale-t az emberi butaság, a politikai képtelenség, a túlbuzgó nemzeti öntudat drámai megteremtőjeként tanították mindannyiunknak. Az igazi Caragiale viszont ennél sokkal több: az érzelmi hiányosságaink, kapcsolatbeli nyomorunk és hazugságaink kimondója. Mindezek egyszerre hatalmas káoszt teremtenek a színpadon és a szereplők lelkében egyaránt…ez az igazi zűrzavar. Ennél fogva az előadás hangvétele is bátran ingadozik a vígjáték és a tragédia közt, a szereplők egyszerre sírnak és nevetnek, az érzelmek nem ismernek sem nyelvi, sem társadalmi határokat, mindenki a legvégsőkig feszíti a húrjait.

Caragiale vígjátékát Albu István rendezésében tekintheti meg a nagyérdemű. Az előadásra jegyek válthatók munkanapokon 8 - 15 óra között a Vigadó titkárságán.

Kimaradt?