Táncba hívó hangulat Kolozsvár Főterén

A profi néptáncosok mellett az eleinte csak bámészkodó "civilek" is bekapcsolódtak a forgásba-pörgésbe Kolozsvár Főterén, ahol szombat délben megkezdődött a Szent István-napi Néptánctalálkozó résztvevőinek bemutatkozása. A kedd estig tartó rendezvénysorozatra idén nyolc országból tizenegy társulat érkezett - hagyománnyá vált utcai felvonulásaik nemcsak Kolozsvár, hanem a környező falvak életébe is színt és vidámságot visznek a magyar állam alapításának ünnepén. 

Szombaton a horvátországi Talicska Néptáncegyüttes a lettországi Svita Folk-dance Group és a szlovákiai Nádas Néptáncegyüttes perdült táncra Mátyás király szobránál.

Vasárnap a vajdasági Cirkalom Néptáncegyüttes, a szlovákiai FS Nadsenci, a lengyelországi Zespol Piesni i Tanca Tramblanka és a magyarországi Józsa Gergely Néptáncegyüttes mutatja be viseletét és táncait, szintén Kolozsvár Főterén, 12 és 13 óra között.

Hétfőn pedig ugyanitt, ugyanebben az órában a vajdasági Szelence Néptáncegyüttes, a magyarországi Schwabische Füsse Volkstanzgruppe, az ukrajnai Ritmus Néptáncegyüttes és a romániai Bojzás Néptáncegyüttes tértáncát csodálhatja meg a közönség.

A tizenötödik alkalommal megszervezett Szent István-napi Néptánctalálkozó szervezője a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány.

   

A rendezvény plakátja Sokan kedvet kaptak a tánchoz a közönség közül is Pörgés-forgás a Főtér kövein A lett csoport szívből jövő jókedvvel táncolt A rendezvényről eddig mit sem sejtő járókelők sem tudtak egy kis megállás, nézelődés nélkül továbbmenni A táncosok a végén a közönség tagjait is felkérték egy fordulóra ...és sokan váltak nézőből táncossá néhány percre. Akik várnak, akik néznek, és akik táncolnak. Fellépésre várva Lett népviselet

Kimaradt?