Sepsiszentgyörgyön forgatja Florin Şerban a Bokszot

Sepsiszentgyörgyön forgat nagyjátékfilmet a román filmgyártás új sztárrendezője, Florin Şerban. Lapunk értesülése szerint a „Boksz” című film forgatása csütörtökön kezdődik a város Csíkszereda fele vezető kijáratánál lévő autómosóban. A forgatások várhatóan 15 napig tartanak a háromszéki megyeszékhelyen, majd jeleneteket forgatnak Szebenben is.

A forgatókönyv szerint a film férfi főszereplője egy volt bokszolót alakít, aki autómosóként dolgozik, és szerelmes lesz egy színésznőbe.

A női főszerepét Péter Hilda sepsiszentgyörgyi származású színésznő játssza, aki UNITER és Goppo-díjat is kapott. Péter Hilda eddigi legjelentősebb szerepe a Varga Katalin című film főszereplőjének megformálása volt, amely a Berlinalén Ezüst Medve-díjat kapott. Péter Hilda a brüsszeli filmfesztiválon a legjobb női főszereplő díját nyerte el szintén ezzel a filmmel. A sepsiszentgyörgyi színésznőt tavaly beválasztották az ország 32 legsikeresebb nőjét felsorakoztató kiadványba, melyet a Mediafax hírügynökség készített.

A jelenleg forgatott Boksz című film rendezője Florin Şerban – „Ha fütyülni akarok, fütyülök” című debütfilmjével a romániai filmgyártás új sztárjává lett, és Ezüst medve díjat nyert a Berlini filmfesztiválon. 

Kimaradt?