PMN: érkezik a Tankcsapda!

Szatmárra jön a Tankcsapda a Partiumi Magyar Napokon. Ez a név már önmagában eladná magát, s mérget vehetnének rá a rajongók, hogy olyan bulit kapnak a PMN-n, hogy másra szinte szükség sem lenne ahhoz, hogy még télen is ezt emlegessék. Magyarország egyik legkomolyabb együtteséről van szó, amely egyben a legnépszerűbb rockbanda is. Nem csoda tehát, ha a szatmári rajongók szívesen veszik, ha élőben adnak nagykoncertet.

A rekedtes hangszín és a sztárallűrök hiánya, a minden mással összehasonlíthatatlan, nem csak púderként használt Rock’n Roll életérzés áthatja a zenekart, védjegyükként szolgál. Szükség lesz a hangosítók szakértelmére, hiszen ezt nem csak a színpad előtt kell majd tudni élvezni, hanem hátrébb is, hiszen minden bizonnyal megtelik Szatmárnémeti új főtere augusztus 23-án 20 órától a rajongók, megye- és országhatáron túlról is. A többévtizedes pályafutásuk alatt számos olyan dal született, amelyet azok is ismernek, akik nem kimondottan a zenekar rajongói. Biztosak lehetünk benne, hogy az ismert és az ismertebb dalokat olyan kombinációban adják elő, hogy a koncert az elejétől a végéig fogvatartja majd a közönséget.

Aki a kétórás koncert után még mindig úgy érzi, hogy nem kapott eleget a Partiumi Magyar Napoktól, az a Kossuth kertben, immáron sokkal lágyabb zenére, de a Retromániával utcabálozhat egyet levezetésképpen 22 óra 30 perctől.

Rögtön a koncert után 22 órától a Kossuth kertben, a Nagysátorban hallgathatja meg az érdeklődő közönség a stand up comedy legújabb gyöngyszemeit Székely Zsolt és Kun Zsolt, a VII. illetőleg a VIII. Erdélyi humorfeszt különdíjasainak, valamint Szikra László, a Frizbi stand up comedy bajnokság döntősének előadásában. S ha már humor, akkor abból jut későbbre is, hiszen augusztus 24-én, szombaton, szintén a nagysátorban 22 órától hallhatóak ismét a közvetlen poénok ismerői, a stand uposok.

A sztamárnémetiek közül Sugár lép színpadra, s műsorvezetője is az estnek, de mellette helyet kap a VI. Erdélyi Humorfesztivál győztese, a marosvásárhleyi Ősz Ferenc, valamint a szatmáriak által jól ismert és igencsak kedvelt Maksa Zopltán, a Magyar Rádiókabaré oszlopos tagja.

Kimaradt?