Lajkó Félix lemeze a világzenei toplista élére került

A világszerte ismert hegedűs, Lajkó Félix első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.

A WMCE (World Music Chart Europe) világzenei toplistájához havonta egyszer választják ki a legfrissebb világzenei lemezek közül az első 10-et a 24 különböző európai országból származó világzenei szakemberek. A Top 10-es listát ezután minden hónapban közzé teszik a WMCE weboldalán. Augusztus elsejétől a listát Lajkó Félix Mező című lemeze vezeti - közölte Hegedűs Anna, a Fonó Budai zeneház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

A hegedűvirtuóz Lajkó Félix először 2012-ben a Budapest Folk Fest nyitókoncertjén játszott nagyközönség előtt gyermekkori, legkedvesebb hangszerén, a citerán. Majd egy évvel később, 2013 áprilisában - számos külföldi és hazai siker után - ugyanezen a fesztiválon bemutatta első csak citerás lemezét.

A Mező a Fonó gondozásában jelent meg. A felvételen Lajkó Félix mellett közreműködik Brasnyó Antal brácsán, Kurina Ferenc bőgőn, Kurina Mihály cimbalmon. Lajkó Félixet élőben legközelebb augusztus 20-án Balatonfüreden, majd augusztus 29-én Budapesten, a Zsidó Nyári Fesztiválon hallhatja a közönség.

Kimaradt?