Félig kész Félszigetet fotóztunk (GALÉRIA)

A kolozsvári Gorbó völgyébe költözött Félsziget Fesztivál hivatalosan csütörtökön kezdődik, de már szerdán 18 órától várják a bérleteseket illetve a csütörtöki napijeggyel rendelkezőket, akik ismerkedhetnek a helyszínnel, felhúzhatják sátraikat, és részt vehetnek a bemelegítő bulikon. Szerdán 14 óráig tehát mindennek el kell készülnie – tudtuk meg az egyik fiatal munkaerőtől, aki padokat segített feltenni egy targoncára.

„Valószínűleg éjszaka is dolgozni fogunk. Most hozták a rácsokat: háromezer méter kerítést kell felhúzni. Már egy hete itt vagyunk, esőben sem áll meg a munka, dehát haladni kell” – mondta egy csíkszeredai fiú, aki segített beazonosítani néhány helyszínt is.

A sátortábor még üres, a domboldal zöldell, a zenearéna még sehol, de a köztük határt képező mobilvécésort már felállították. Holnapra azonban már kinyílik valamennyi napernyő, helyére kerül minden üdítőautomata, elkészül az összes színpad, és estétől minden szeglete a völgynek elkezdi betölteni a Félsziget honlapján megjelölt szerepét.

Akkor talán a szervezők is nyugodtabbak lesznek, leülnek ők is egy-egy asztal mellé, vagy a színpadok előtt ugrálnak majd – most egyelőre nagy izgalmak közepette sürögnek-forognak, mint akiknek minden perc drága. Ez is hozzátartozik a fesztiválok előhangulatához.

Az időjáráson is igen sok múlhat. Mintha megsejtette volna, déltájt a nap is kisütött, hozzáadva a munkához, készülődéshez azt, amit csak ő adhat. Szerdától állítólag felmelegedés is várható, reménykedhetnek a fesztiválozók, hogy a napsugarak is velük tartanak, és nem kell kiegészíteni a zenei programtervet még egy rendszeres közös tevékenységgel a cipőtalpak sármentesítése címén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?