Múzeumok találkozójára készülnek Marosvásárhelyen

Bemutatkozásra és találkozásra hívja a múzeumokat a Vásárhelyi Forgatag. A színes vásári program mellett a történelem, a kultúra fejlődése, a múzeumpedagógia is terítékre kerül az augusztus 28-szeptember 1. között Marosvásárhelyen zajló rendezvényen. A program színesítésére pedig a székelyföldi múzeumokat is várják a szervezők.

A múzeum manapság már nem egyszerűen kiállítást jelent, hanem egyrészről számos kulturális rendezvénynek is otthont ad, másrészről a látogatót nem csupán passzív szemlélődésre, hanem modern technikai eszközök igénybevételével interaktív közreműködésre készteti. A „ne nyúlj hozzá!” és a „mindent a szemnek” jelszavak számos helyen ma már nem érvényesülnek – a látogató maga is részévé válik a kiállításnak.

A Kiállításforgatagon belül kapnak helyet a különböző múzeumok, amelyek bemutatkozhatnak egy-egy jellegzetes tevékenységgel, programmal. A rendelkezésre bocsátott standokon lehetőség lesz tájékoztató kiadványok, poszterek, plakátok kiállítására, bemutatók vetítésére.

A résztvevők jelentkezhetnek a Múzeumok Találkozójára a torsoka@gmail.com email címen, vagy a 0746-628.229-es telefonszámon Tatai Orsolyánál.

Kapcsolódók

Kimaradt?