Colours of Cluj: újabb fesztivál Kolozsváron

Együtt, vagyis „Împreună”: ez a központi témája az idén először megrendezésre kerülő művészeti fesztiválnak, a Kolozsvár Színeinek („Colours of Cluj”), amelyet augusztus 1-4. között tartanak. A rendezvénysorozat alkalmával több mint húsz művész összesen 60 programmal kedveskedik a kolzsvári vagy éppen Kolozsváron tartózkodó művészet-kedvelőknek.

A szervezők - SHIFT Transilvania Art Group és az Urbánus Kultúra- és Film Egyesület célja, hogy a köztereket művészettel töltsék meg, közelivé, kézzelfoghatóvá tegyék a mindennapi ember számára.

„Olyan időszakra esett a választásunk, amikor Kolozsváron általában nincs mozgás, semmi sem történik. Azt szokták mondani, hogy augusztusban Kolozsvár halott: nos, mi élettel akarjuk megtölteni. Olyan rendezvényekkel, amelyeken a nézők aktív szereplőkké válhatnak, ha akarnak” – jelentette ki Andreea Iacob szervező, a SHIFT Transilvania Art Grup elnöke.

A résztvevő művészek többsége kolozsvári, vagy valamilyen módon Kolozsvárhoz kötődik. “Arra akarjuk felhívni a figyelmet, ami a legjobb a városból, és azokra az emberekre, akiknek köszönhetően Kolozsváron él a kultúra” – mondta a főszervező.

A fesztivál színházi előadásokat, tánc-produkciókat, képzőművészeti és multimédiás látványosságokat, koncerteket kínál majd. A szervezők ígérete szerint egy óvárosi épület falára interaktív módon (a nézők bevonásával) vetíteni is fognak.

A nézők, az amatőr művészek felmehetnek a színpadra, bemutathatják zenei vagy tánctudásukat, és teret kapnak a kézművesek is – olvasható a fesztivál szervezőinek közleményében, amely szerint az “Együtt” mottó a generációk együttélésére utal: minden korosztálynak kínálnak majd érdekességet, a művészeti program mellett lesznek sportrendezvények és főzőcskézés is.

A helyi önkormányzat és városvezetés támogatásával megrendezésre kerülő fesztivál helyszínei a Főtér, a Deák Ferenc utca, a Sétatér, a Karolina tér, a Fogoly (Potaissa) utca és a TIFF Ház lesznek.

Önkénteseket is várnak a szervezői munkához, jelentkezni a maria@shiftart.ro címen lehet.

Kimaradt?