Négy lovast küld a Székely Vágtára Kézdiszék

Idén Kézdivásárhely önkormányzata négy lovast küld a július 13-14-én megrendezésre kerülő Székely Vágtára – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján  Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Fejér László Ödön képviselő. Az elöljárók emlékeztettek, Kézdivásárhelynek komolya lovas hagyománya van, gondoljunk csak az egykori fogathajtó versenyekre, vagy a ma is jól működő Incitato táborra.

Éppen ezért a maksai Óriáspince-tetőn tartandó eseményen Kézdivásárhelyt Bódi Albert képviseli majd, Nyujtód képviseletében Terebesi Illés indul, Oroszfalut Máté László, Sárfalvát  Berde Lóránd képviseli. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a négy lovas közül legalább az egyik bejut a döntőbe, hiszen több hete készülnek a megmérettetésre.

A Székely Vágta idején, július 13-án és 14-én a kézdivásárhelyi RO-D Transport buszjáratokat indít az Óriáspince-tetőre, Maksára. A járatok a Millennium parktól indulnak óránként, az első járat 10 órakor indul, az utolsó busz 23 órakor indul vissza a Pince-tetőről. Egy útra 6 lejbe, oda-vissza 10 lejbe kerül az utazás.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?