Újabb csillagok a Félsziget egén

Két héttel a fesztivál kezdete előtt újabb világsztárral és magyarországi zenekarokkal gazdagodott a Félsziget kínálata. Jön a Faithless-alapító Sister Bliss, a magyarországi indie zenekarok előfutára, a Heaven Street Seven, a Korált alapító Balázs Fecó és zenekara, illetve eddigi legnagyobb showjára készül a marosvásárhelyi Defender.

sisterbliss

Sister Bliss a világhírű Faithless alapítójaként több mint 15 éves karrierrel a háta mögött az elektronikus zene egyik legfontosabb személyiségévé vált. Hozzá kapcsolódnak a világ legnevesebb klubjait megmozgató DJ-szettek, a We Come One és az Insomnia slágerek, Oscar-díjra jelölt rendezőkkel való együttműködések. A Sister Bliss show-ja a Félsziget tizedik kiadásának első napján, augusztus 23-án a Ciuc Music Live Stage-en látható-hallható.

hs7

Az 1995-ben alakult Heaven Street Seven az újkori magyarországi indie-gitárpop zenekarok idősebb nagytestvére. A HS7 augusztus 24-i nagyszínpados koncertjén legújabb, ingyenesen letölthető EP-je, a Gigerli dalait is bemutatja az erdélyi közönségnek.

balazsfeco

A Magyarország legjobb billentyűsének tekintett Balázs Fecó zenei pályafutását 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte, a legendás Korált pedig 1978-ban alapította meg. Az énekes-billentyűsnek olyan slágerek köszönhetőek, mint a Homok a szélben vagy a Hazafelé, amelyeket természetesen a Félszigeten is előad zenekarával augusztus 24-én, a nagyszínpadon. {loadposition kmn}

A marosvásárhelyi Defender zenekar eddigi legnagyobb showjára készül a Félszigeten. A különleges koncerten egy teljesen megújult formát kapnak a régi dalok, és természetesen hallható lesz néhány új szerzeményük is. A megújulás illetve a meglepetések nem csak a hangzásvilágban lesznek, hanem óriási lézershow-ra, tűzijátékra és egy nagyon színvonalas műsorra lehet számítani. A zenekar erre a showra szinte egy éve készül, és a műsor augusztus 23-án kap helyet a Ciuc Music Live Stage-en.

 

Kimaradt?